Valpar / Uppfödning
Jag har under några år, hjälpt en hel del personer här i Sverige att finna en liten jaktkamrat.
Vi har kennel och uppfödning och säljer valpar av rasen Gonczy Polski. Om jag inte har en egen kull för tillfället, så har jag mycket god insikt i vad som finns eller planeras för kull i Polen. Jag känner många yrkeshundförare i Polen och vissa av dem har så många som 15-20 Gonczy Polski, som de jagar aktivt med och jag kan då ofta hjälpa till att hitta en lämplig valp.
När jag väljer ut valparna hos hundförarna i Polen, har jag stor möjlighet att se vilken parning som kan ha goda anlag till att bli en bra jakthund i framtiden. Jag går personligen med mina hundar i drevet och jagar ihop med dessa yrkeshundförare och deras hundar och kan följa föräldradjuren och se hur de jagar och hur de beter sig socialt.
Jag har även gått många jaktprov med mina egna hundar i Polen och har många vänner med god kunskap om jaktliga egenskaper hos de olika hundarna som deltar på dessa prov. Jag har full insikt i meritlistorna efter dessa jaktprov.
Vuxna jakthundar
Varje år sparar vi ett antal hundar som vi tränar på spår och lydnad och vildsvin i hägn. Hundarna är sedan med oss och jagar vildsvin under jaktsäsongen, där det skjuts mycket. De får efter en eller ett par säsonger, ganska goda förutsättningar att fortsätta sin karriär som präglade vildsvinshundar. Vi kan dessuotm urskilja, om det är någon av dem som inte riktigt håller måttet för att klara av att jaga vildsvin.
Ibland kan jag dessutom ha tillgång till hundar som är 3-5 år och som är bra injagade. Med en sådan hund kan du i stort sett gå rakt ut i skogen och börja jaga effektivt direkt.