Jaktresor till Polen

 
 

Jaktresor

Jag har haft polsk jägarexamen sedan 2007 och har ett ganska brett kontaktnät där. Jag känner flera arrangörer och jakträttsinnehavare på lokal nivå och kan hjälpa till att boka givande jakt. Jag går med mina hundar i Polen på kommersiella storjakter ca 30-40 jakter per säsong och då är min uppgift att lyckas driva ut vildsvin och kronhjort till passkyttar. Jag jagar även en hel del individuellt.

- Vårjakt på bock och vildsvin

- Drevjakt från oktober till februari. Vildsvin och kronhjort

- Smygjakt och lockjakt på Kapital Kronhjort i brunsten september

- Smygjakt och individuell jakt med en hund på vildsvin under hela säsongen

Snälla hundar, är bra hundar.

För oss är det mycket viktigt att hundarna är snälla. Ska man kunna åka tillsammans mellan såterna utan att bråka, är det viktigt att det är lugna och harmoniska hunda, som inte bråkar. Det gäller givetvis även under jakterna. Allt blir så mycket enklare då, så det tänker vi på under aveln. Det gör vi för att ha en så trevlig och lugn jakt som möjligt utan en massa stoj och bråk. Energin ska man lägga i skogen med vildsvinen istället

Individuell jakt

De dagar jag är ledig från de komersiella jakterna, jagar jag ofta själv, eller med någon vän. Då med 1 st hund, för att kunna komma in på vildsvinen. Att kunna gå ut själv med sin hund och lyckas fälla ett vildsvin, är en fantastisk känsla.

Drevjakt

Jag går varje höst och vinter, som hundförare på arrangerade jakter, främst i Polen. Jag går ca 40 drevjakter från okt-jan. Det brukar fällas ca 10-30 vildsvin per jaktdag.

Andra former av jakt

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text.

De komersiella jakterna är mycket krävande för hundarna och de får arbeta mycket under denna period. Jag går varje dag, ca 6-9 såtar och vi startar vid 07:00 på morgonen och avslutar vid 17:00 tiden,